Història - Unisub

Vaya al Contenido


HISTÒRIA
La història d'Unisub es remunta al 1958, quan un grup de persones interessades en el món subaquàtic es van unir per a fundar l'entitat CRIS, amb seu a Barcelona. Quatre anys més tard, es va fundar CRIS Sabadell, amb seu al carrer Bosch i Cardellach. En el transcurs del temps van anar apareixent algunes controvèrsies entre ambdues entitats, situació que va culminar en la separació i amb la creació de l'actual Unisub Sabadell, l'any 1969.

Unisub ha fet història en el submarinisme esportiu de la península, i ha estat pioner des de la seva creació, precedeix fins i tot a la de la Federació d’Activitats Subaquàtiques (FEDAS i FECDAS), gràcies al seu alt nivell i potencial, sobretot en l'especialitat d'orientació subaquàtica.

Unisub fou distingida amb la condecoració de la Creu de Sant Jordi per part de la Diputació de Barcelona, per la seva participació el 1977 en l'operació de rescat del vaixell de guerra nord-americà Guam, que va naufragar a Barcelona.

Actualment, el club compta amb uns 200 associats i organitza diverses activitats submarines, com sortides a mar, conferències, mostres de diapositives, i diverses competicions socials.

Destaquen els Bateigs Subaquàtics que celebren cada any per la Festa Major de Sabadell i la col·laboració amb la Festa de l’Esport de Sabadell.

Unisub fa també una important tasca didàctica. El seu departament d'ensenyament imparteix cursos de submarinisme esportiu -a la piscina de Cal Marcet i el Club Natació de Sabadell i a les aigües de la Costa Brava en aigües obertes.

Si ets soci d'Unisub demana que et fiquem al grup. És la millor manera d’estar connectat amb la resta de socis i  rebre informació puntual de sopars,  sortides , iniciatives i noticies del món del busseig.


Regreso al contenido